En ole oikeastaan koskaan pitänyt tomaattikeitosta. No, nyt ostin kokeeksi EasyDietin Tomaatti-chilikeittoa ja hiisvatti sentään, sehän oli hyvää. Söin sitä mielikuvitusleivän eli raa'an kukkakaalin kanssa.

Yön tunnelmia. Oli pitkästä aikaa kiva lukea illalla sängyssä ennen nukkumaan menoa. Ei ollut sellainen pakko käydä nukkumaan -olo. Ja paristakin syystä arvelisin saavuttaneeni ketoosin joskus viimevuorokauden puolella. Yöllä alkoi jäätävä päänsärky, johon oli viheliäistä herätä. No, pari nappulaa naamariin ja takaisin petiin niin kyllä se sillä helpotti. Aamulla vessassa käydessäni aamupissin käry voisi myöskin kertoa ketoaineiden sanomaa...  

Aamupirtelöt roiskui blenderin korkin reiästä keittiön ikkunaan joten hyvää voi odottaa tästä päivästä. Ajattelin kahvivieraille tehdä pannaria... Vois tehdä ihan sellaisen pikkuisen. 

Nyt tuli vastuuton olo. Pakko tähän väliin heittää vähän faktaa tästä ENE-dieetistä, kenelle se sopii ja kenelle taasen ei. Koska en halua, että mun esimerkistä joku sellainen alkaa tälle, jolle tämä ei terveydellisistä tai jostain muista syistä sovi.

Ihan ensiksi minä suoritan tätä terveydenhuollon työryhmän valvonnassa. Siihen kuuluu sisätautien erikoislääkäri, kuntoutusohjaaja, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. 

Seuraava on kopioitu melkeimpä suoraan niistä meidän materiaaleista:

ENE-dieettiä käytetään sairaaloissa, terveyskeskusten, työterveys ja lääkäriasemien laihdutusryhmissä MERKITTÄVÄN ja VAIKEAN liikapainon hoitokeinona. ENE-dieetti sopii erityisen hyvin henkilöille, joilla painoindeksi on yli 30 ja lihavuuteen liittyy tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, uniapnea tai sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä kuten kohonnut verenpaine, tyypin 2 diabetes tai kohonneet veren rasva-arvot (mulla bmi yli 40 ja diagnosoitu noista kaikki, uniapnea tosin lievänä).

 Ennen dieetin aloitusta tulisi keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja varmistaa ENE-dieetin sopivuus. ENE-dieetti ei sovi

  • Normaalipainoisille (painoindeksi alle 25)
  • Odottaville tai imettäville äideille
  • Kasvuikäisille lapsille
  • Yli 65-vuotiaille
  • Syömishäiriöisille (anoreksia, bulimia tai muu syömishäiriö)
  • Tyypin 1 diabeetikoille
  • Henkilöille joilla on vaikea maksa- tai munuaissairaus
  • Henkilöille, joilla on vakavia sydämen toimintahäiriöitä tai akuutti infarkti
  • Henkilöille, joilla on psyykkinen sairaus

ENE-ruokavaliota voi noudattaa omatoimisesti 1-3 viikkoa. Terveydenhuoltohenkilökunnan valvonnassa dieettijakso voi kestää useita kuukausia (1-4 kk), jonka jälkeen siirrytään normaaliin painonhallinnan perusohjelmaan. ENE-dieetti on ainoastaan keino laihtua. Sen jälkeen pitää muuttaa elintapoja pysyvästi, jotta saavutettu tulos pysyisi.

Tänään tein kevättä kotiin

IMG_20160304_135957.jpg

En tiedä, tänään kun kävin kaupassa niin hassulta tuntuu vaan käppäillä siellä ja hymyillä, kun ei ärsytä, ei sitten mikään. Ei edes se, etten mie saa maistaa sitä miun maailman parasta pannaria :) mutta tulee kyllä niin odotettuja tuttuja vieraita, että ihan mielellään heidän takiaan, ihan mitä vaan...