Ensin ei meinaa saada unta. Sitten taas herätti yöllä. Monta kertaa ja melkein lopullisesti 4.30. Sain kieriskeltyä vielä tunnin verran ja ei muuta kuin ylös. Olin poikien kanssa aamupissillä jo 5.35. Tekis mieli tehdä se ketoositesti mutta jospas odottelen iltaan... Taas menee päivän syöntirytmi iha päin pepanderia kun aamiainen pitää vetää jo tähän aikaan. Pakko venyttää lounasta niin, ettei sitten olla illalla kusessa... Mutta hyvä ilma oli käppäillä ulkona. Asteen verran pakkasta eikä kenkä luistanut yhtään. Otin salaa jopa muutaman juoksuaskeleen... 

Wikipedia nukkumisesta:

Nukkuminen on tila, jossa liikkuminen ja reaktiot ulkomaailmaan ovat rajoittuneita, ja aistiärsykkeet on suurimmaksi osaksi suljettu pois tietoisuudesta niin että tajunta rakentuu aivojen sisäsyntyisen toiminnan varaan.Yleensä nukkuminen tapahtuu silmät suljettuina ja joinakin hetkinä esiintyy uniaAivot ovat toiminnassa, vaikkakin vähemmän aktiivisina kuin valvetilassa, ja nukkumisen aikana voi herätä helposti sopivaan ärsykkeeseen. Elimistö tuottaa nukkuessa kivun tunnetta vähentäviä ja hyvää oloa aikaansaavia endorfiineja.

Liika valvominen aiheuttaa torkahtelua, ärtymystä, keskittymiskyvyn heikkenemistä ja kipukynnyksen alenemista. Voi esiintyä myös mikrounia. Vuorokauden valvominen vastaa promillen alkoholihumalaa.

Suorituskyky heikkenee jo 4–5 tunnin yötyön jälkeen, 12 tunnin jälkeen tapaturmariski on kaksinkertainen ja 16 tunnin lopussa kolminkertainen normaaliin verrattuna. Lisäksi valvomisajan pidentyessä virheiden määrä kasvaa. Monet auto-onnettomuudet ovat johtuneet liiasta valvomisesta. 

Kauan jatkunut univelka on haitaksi terveydelle. Se saattaa heikentää vastustuskykyä, pienentää kasvuhormonin tuotantoa ja sokerinsietokykyä aiheuttaen näin ylipainoamuistin, tarkkaavaisuuden ja päättelykyvyn heikentymistä sekä aiheuttaa tapaturmia. 

Veikkaan, että jossain kohtaa tänä päivänä voisin olla tuon alla olevan kuvan enkeli siis en enkeli mutta homma sama ja tuo kirja tuossa alla ois mun tietokone... 

angel-422040_1920.jpg